Jak správně zmrazit meruňky, aby dlouho vydržely? Vyvarujte se obvyklé chybě.

Zdroj: Pixabay

Letošní úroda meruněk je velmi bohatá a mnoho z nás řeší, jak meruňky uchovat na delší dobu. Jednou z možnosti je meruňky zamrazit. Díky tomu je budete mít k dispozici po celý rok. Spousta z nás ale dělá při mražení meruněk minimálně jednu zásadní chybu.

Pojďme se podívat na jeden ze způsobů, jak správně zamrazit meruňky, aby vám vydržely chutné co nejdéle.

Zásadní chyba při mražení meruněk

Nevýhoda zamražení meruněk je, že po rozkrojení rychle hnědnou. Mnoho lidí dělá tedy chybu v tom, že si nejprve velké množství meruněk nakrájí, vypeckuje a pak ihned dává do sáčku a do mrazáku. Tímto způsobem budou ale meruňky ihned hnědé a po rozmrazení budou vhodné spíše k rozmixování. Je potřeba meruňky dělat postupně a nekrájet dopředu.

Jaký je vhodnější postup pro zmrazení meruněk?

Meruňky zamrazte v cukerném roztoku

Na 1 kg meruněk si přichystáme 0,5 litru vody a 300 g cukru. V hrnci rozmícháme ve vodě cukr a převaříme. Poté necháme vychladnout. Po vychladnutí přidáme 0,5 g kyseliny citronové (na 1 kg meruněk).

Až poté meruňky vcelku spaříme horkou vodou (ne nálevem z cukru, ten necháváme vychladnout). Meruňky oloupeme a rozkrojíme ideálně na půlky.

Nyní budeme vkládat půlky meruněk do vychladnutého roztoku vody s cukrem a kyselinou listovou. Vložíme je zde na cca půl minuty. Poté je můžete dát do sáčků, nebo kelímků a zalijete je opět připraveným roztokem.



Zdroje:
https://www.vareni.cz/magazin/jak-zmrazit-ovoce-2dil/
http://zavarit.cz/jak-zmrazit-merunky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *