Recept na tmavý bezinkový sirup z plodů

Mnoho z nás se celý rok těší na první hřejivé paprsky, ani se ale nenadějeme a podzim klepe na dveře. A to co jsme na keřích bezu nechali po jarním sběru květů, můžeme na podzim využít k přípravě lahodného a zdravého sirupu.  Právě září je totiž měsícem, kdy je ideální sbírat černé kuličky bezu. My […]

6 receptů na detoxikační sirupy, které zvládnete hravě i doma

Nejste zrovna příznivcem drahých detoxikačních kůr z lékáren a dáváte přednost vlastním produktům, u kterých můžete obsah snadno kontrolovat? Máme pro vás 6 tipů na detoxikační sirupy + jednoduché recepty na jejich přípravu. Tělo má skvělou samočistící (detoxikační) schopnost. Pro naprostou většinu zdravých lidí není třeba žádné detoxikační sirupy, nápoje, kúry ani terapie. Stačí jíst […]

Jak a kdy naložit panenku na víkendové grilování?

Máme samozřejmě na mysli vepřovou panenku, obdobu hovězí panenské svíčkové. To znamená, že před sebou máme váleček libového masa s jemnou svalovinou. Připravit panenku se mnozí bojí, odrazuje je cena a často také neblahé zkušenosti získané ochutnáním špatně udělaného a vysušeného masa. Pokud však panenku naložíte a následně připravíte správně, odmění se Vám šťavnatostí a […]

Jak naložit krkovici na grilování? 4 domácí marinády ze surovin, které určitě máte v kuchyni

Krkovička je maso pro „fajnšmekry“, o tom není sporu. Šťavnatý kus masa, které se na grilu jen tak nevysuší, ocení každý labužník. Hlídači kalorií namítnou, že je příliš tučná, to ovšem naopak milovníkům výrazných chutí nijak nevadí. Začneme nákupem Čas je v dnešní době drahý, ale nějaký investujeme a zakoupíme maso vcelku u řezníka. Protože […]