Jak naložit krkovici na grilování? 4 domácí marinády ze surovin, které určitě máte v kuchyni

Krkovička je maso pro „fajnšmekry“, o tom není sporu. Šťavnatý kus masa, které se na grilu jen tak nevysuší, ocení každý labužník. Hlídači kalorií namítnou, že je příliš tučná, to ovšem naopak milovníkům výrazných chutí nijak nevadí. Začneme nákupem Čas je v dnešní době drahý, ale nějaký investujeme a zakoupíme maso vcelku u řezníka. Protože […]

Jak udělat kvásek pro základ dokonalého chleba?

blank

Pečení domácího pečiva v poslední době zažívá boom. Na vině je zdražování a také touha po zdravějším a chutnějším jídle. Pečení kvasového pečiva posune kulinářský zážitek na úplně jiný level a vy už nebudete chtít jíst jiné. Základem je kvalitní a silný kvas. Jak jej vyrobit a uchovávat si dnes prozradíme.  Ingredience pro výrobu žitného kvasu […]

Recept na lahodný sirup z bezových květů. Jak na to?

blank

Sirup z bezových květů je evergreenem, který milovaly už naše babičky. Je dokonalý k letnímu osvěžení s perlivou vodou, ale také do drinků nebo v zimě do čaje. Pojďme se společně podívat, jak vyrobit sirup z bezových květů a jaké má účinky na naše zdraví. Sirup z bezových květů a účinky na zdraví Bez a […]

Jak zužitkovat zbylou bramborovou kaši?

blank

Máme pro vás hned několik receptů, které napoví, jak upravit bramborovou kaši na druhý den nebo na večeři. Smažená kaše Stejně jako můžete kaši ohřívat na pánvi s jejím postupným „ředěním“, můžete zkusit i pravý opak, který chutná báječně. Kaši zkrátka osmažte na pánvi a nechte ji místy pěkně zezlátnout, utvoří se v ní příjemné […]