Fotovoltaika eON recenze – virtuální baterie, zkušenosti a diskuze

Fotovoltaika eON recenze

e.ON je stabilní dodavatel a distributor energií v ČR. Ma více než 1,4 milionů zákazníků a spravují 66 000 kilometrů elektrického vedení. e.ON je také jedničkou ve výkupu zelených energií a nabízí zákazníkům udržitelné možnosti jak získávat energii formou fotovoltaických panelů. Po celém světe má eON více než 50 milionů zákazníků ve více než 18 zemích.

V případě pořízení fve od eON získá zákazník výhodnější ceny za elektřinu, virtuální baterii a záruky na panely až 25 let dále 10 let na kapacitu baterie a 5 až 10 let na střídač. Pokud se vám fotovoltaika porouchá eON vám poskytne kompenzaci za celou dobu nečinnosti elektrárny. Fotovoltaika je ideální téměř pro každou domácnost, pokud vám střecha umožňuje umístění FVE panelů.

Aktuálně jsou dodávky fotovoltaických elektráren díky ohromnému zájmu prodlužovány viz:

„Ke konci loňského roku 2021 jsme kvůli enormnímu zájmu zákazníků museli na několik týdnů pozastavit příjem nových zakázek, protože kvalita zákaznického servisu je pro nás důležitá a my jsme nechtěli nabrat takové množství zákazníků, které bychom nedokázali dlouhodobě odbavit,“

mluvčí E.ON Martina Slavíková.

Fotovoltaika na klíč e.ON

Firma eON nabízí 3 řešení pro vaši fotovoltaickou elektrárnu na klíč

  • Nejvyšší úspora – Elektrárna 9 kWp, baterie 11,6 kWh, roční úspora až 45 000 Kč
  • Nejkratší návratnost – Elektrárna 7,2 kWp, baterie 11,6 kWh, návratnost max 8 let
  • Nejprodávanější řešení – Elektrárna 5,4 kWp, baterie 11,6 kWh, návratnost max 8 let
  1. Vyplňte online formulář na webu eON a získáte nabídku na míru.
  2. Dotaci a papírování vyřídí eON za vás
  3. Technici nainstalují solární panely po schválení dotace
  4. eON Požádá o připojení k síti a vyplacení dotace na váš účet

Nově můžete získat také dotaci na dobíjecí stanici (wallbox) pro váš elektromobil, kterou eON také kompletně zařídí a jejich technici nainstalují. Podpora je až 30 000 Kč na stanici + 10 000 Kč jako kombinační bonus

TIP: Dotace na fotovoltaiku – Nová zelená úsporám

Zkušenosti s fotovoltaikou eON

Na webu opět není jednoduché najít nezaujaté zkušenosti a reference klientů společnosti eON Solar. Reference od pana Klepiše ne serveru elektrina.cz

Určitě bychom FVE od E.ON Energie doporučili, jejich přístup byl profesionální. Pokud jste ve fázi projektu RD a zvažujete FVE, je dobré s techniky E.ON Energie zkonzultovat stavební připravenost. Jde o prostupy od měniče k hlavnímu jističi, taky od případného Wallboxu včetně řídícího vodiče. Ušetříte si pak zbytečné starosti s řešením dodatečných stavebních prostupů nebo vedení vodičů v lištách a podobně.

Klepiš

Tzb-info.cz

Enon dělá tuším solax takže tam problém jako u ČEZu nebude. Zajímavá je i virtuální baterie co nabízejí ale jen FVE které sami realizují. Nicméně cenové jsou drazsi než konkurence se stejnými komponenty. (Mě ten rozdíl vycházel cca 40tisic). Pokud vám to stojí za ty „záruky“ nechte si sto realizovat od nich.

Lukas F.

Virtuální baterie e.ON

Do virtuální baterie míří veškeré nespotřebované přebytky elektrické energie ze solárních panelů. V případě že energii naopak potřebujete v případě že vaše solární elektrárna navyrábí dostatečné množství elektřiny můžete elektřinu odebrat ze své zásoby ve virtuální baterii. Na začátku získáte virtuální baterii o velikosti 1MW. Poté poplatek ze službu je průměrně 78Kč/měsíc dle velikosti virtuální baterie. Stav baterie můžete sledovat online ve vaší klientské zóně na webu.

Ceník měsíčního poplatku za službu virtuální baterie včetně DPH :

  • 1MWh 49Kč
  • 2MWh 99Kč
  • 3MWh 149Kč
  • 4MWh 199Kč
  • 4+MWh 499Kč

V minulosti se díky nízkým cenám za silovou elektřinu virtuální baterie příliš nevyplatili. Nicméně v dnešní době je situace jiná a virtuální baterie se vyplatí a i přes to že musíte platit distribuční poplatky, podporu OZE a daň z elektřiny.

TIP: Průměrná cena elektřiny za 1 kWh

Jaké fotovoltaiky na klíč eON nabízí?

Nejvyšší úspora – Elektrárna 9 kWp, nejkratší návratnost – Elektrárna 7,2 kWp a nejprodávanější řešení – Elektrárna 5,4 kWp

Jaká je cena za eON virtuální baterii

Cena je dle počtu uložené energie: 1MWh za 49Kč, 2MWh za 99Kč, 3MWh za 149Kč, 4MWh za 199Kč a 4+MWh za 499Kč.

3.6/5 - (94)

27 thoughts on “Fotovoltaika eON recenze – virtuální baterie, zkušenosti a diskuze

  1. Rozhodne nedoporucuji. V srpnu 2021 podepsany smlouvy, instalace v unoru 2022. Dodnes nezaridili vymenu elektromeru a virtualni baterii nemohu vyuzit. Nalakaji vas na lzi, ktere nejsou schopni dodrzet.

  2. Rozhodně ne,podepsal jsem smlouvu 1.10.2021,do konce června nebyli vůbec ochotni komunikovat. Potvrzuji pořízení od eonu o 90 tis. Dražší. T.j.

  3. Smlouvu mám podepsanou od 10.11.21a tak se ozvali 3.3.22.a zaslali formuláře smluv k podpisu a opět mrtví brouci nekomunikují ani náhodou, příště by jsem s nima do toho nešel ani náhodou,,cekem a čas běží

  4. Rozhodně nedoporučuji, vše trvá neúměrně dlouho, od začátku jsem upozorňoval na malou kapacitu sítě kvůli připojení virtuální baterie (stačil mi na toto zjištění jeden telefon), eon tvrdil, že to určitě půjde, musel jsem s distribucí přejít k eonu, zaplatit zálohu 270000kč, ráno mi poděkovali za platbu a večer mi poslali email, že není volná kapacita sítě a proto se mnou vypovídají smlouvu. Teď čekám na vrácení peněz a od eonu už nikdy nic nechci. Nejhorší firma, jakou jsem zažil, jenom lžou a dělají z lidí bldce.

    1. Jsem na tom stejně. Předal jsem věc právníkovi. Čekám již 14 dnů na vrácení finanční zálohy. Odstoupení od smlouvy na základě nepřipojení distributorem. Od té doby nekomunikují.

  5. Naprosto nedoporučuji, nebojím se nazvat podvodníky. Sjednají si provádějící firmu, sami nekomunikují, nevyhovující dokumentace, revize rok po instalaci, poškozená krytina, přetahovaná síť a tím poškozená čerpadla. Revizní technik vůbec nebyl na místě, distributor egd nepovolil přetoky do sítě, protože o fve do 10 kW zažádali u distributora až po realizaci. Bohužel v tomto státě nenajdete zastání když vás velká firma okrade.

  6. Také nedoporučuji. Objednáno 1.12.2021, zaplacená záloha, slibovali FVE květen, červen, Je srpen a ani náznak nějakého posunu. Komunikace velmi špatná. Už teď se obaváme, jak proběhne montáž, protože našemu známému montážní firma namontovala FVE s problémy, dosud ji ani po mnoha urgencich nezprovoznila, ale EON uz ho požádal o doplatek. Komunikace velmi špatná, zvažuje právní řešení .

    1. Tak jsme na tom stejně, a to si člověk myslel, že když se jedná o velkou firmu, tak to bude šlapat jako po drátkách.

  7. Může mi někdo vysvětlit, proč mě solární panely přestanou dodávat elektřinu do virtuální baterie,
    když se nabije baterie na 96-100 procent. Od 5.5.2022 mám ve virtuálce 70 KW a stále ubývá. Přitom ji mám nasmlouvanou na 1MW. za to také platím.
    Panely přestanou dodávat v různou dobu od 10.00 do večera pokud je akumulátor nabitý a spotřeba
    domu je minimální.
    Komunikace s E.ON je bídná. Pořád mě neodpovídají. Už jsem jim zaslal údaje o solaxu a nic s tím
    nedělají. Hlavně ,že mě účtují vrácenou elektřinu každou noc po 30 – 70 W aniž by nemuseli , protože
    akumulátor má ráno cca 40 -50 procent. Mám pocit , že moje přetoky nechtějí.

  8. Také nedoporučuji. Sepsáno v prosinci 2021. Montáž FVE 22.6.2022. Namontovali krivo panely. Udělali mi díry navíc. Zničili parabolu. Měli závady na el. připojení. Po odjezdu jsem to musel opravit, protože mi blikal dům. Nedotáhli jističe. A od té doby jsem je už neviděl. Nekomunikují jinak než přes mail. Na ten mi už taky neodpověděli a FVE nebyla doposud spuštěna 😔

    1. Také máme podepsanou smlouvu ze začátku prosince 2021, záloha zaplacena v květnu 2022 a
      od té doby ticho po pěšině….
      Když tu čtu reakce, tam začínám mít obavy, jak to celé dopadne.

      1. Dívám se, že jsme na tom všichni ze zkušenosti stejně . Také máme podepsáno od minulého roku a stále musíme urgovat. Peníze mají od července na úctě a komunikace žádná . Když jsme volali kdy nám už bude systém namontován, řekli nám do telefonu ze si musíme počkat . Teď posílají zase ty stejně věci , které s nimi už máme vyřízené . Ze máme vyřídit . Aby si natahovali čas , jelikož podle smlouvy by jsme měli mít na začátku prosince od nich systém namontovaný. Ale hlavně ze peníze hned poslat

  9. Potvrzuji, E-ON je velmi neseriózní firma. Smlouva podepsána v říjnu 2021. V únoru 2022 se objevil technik a smlouva u E-ONu v podstatě evidována od 02-2022. V červnu 2022 zaplacena záloha. Montáž měla proběhnout v 07/2022. Po domluvě se montáž posunula. Následně montáž posunul E-ON s tím, že doveze materiál. Materiál nakonec nedorazil (panely, střídač, baterie). Po další domluvě měla být montáž 04.08.2022. Den před montáží posunuli montáž na další týden 11.08.2022. Další týden už nikdo již nedorazil. Poslední komunikace od nich byla 12.08.2022, že vše řeší a ozvou se. Od té doby nic, žádná zpětná reakce.
    Pokud mohu, firmu E-ON rozhodně nedoporučuji a pokud někdo o této firmě uvažuje, prosím, buďte obezřetní.

  10. Nechápu, kde se vzalo tolik negativních komentářů výše. U nás vše bez problémů před měsícem nainstalováno a zprovozněno, kluci šikovní, dodací lhůty trochu delší, ale práce techniků byla odvedena opravdu profesionálně a bez chyb. Chápu ovšem, že je 100 lidí a 100 chutí, avšak u nás si nemůžu na nic stěžovat a E.ON doporučuji.

  11. Velmi nespokojená. Nainstalovano 20.6 po 10dnech porouchano kvůli bouřce od 30. 6reklamovano, zatím není nic zpraveno komunikace velmi špatná. Zvažuji vše předat pravnikovi, soused měl stejný problém, ale měl štěstí, má jinou firmu ta mu to zpravila do měsíce

  12. Opravdu je tolik nespokojených zákazníků nebo jsou to pomluvy závistivé konkurence?
    My jsme podepsali smlouvu s obchoďákem v listopadu 2011 a už dva měsíce nám fotovoltaika funguje a vyrábí, dokonce máme přes 1mwh naspořeno na zimu ve virtuální baterii. Odhadovaná doba montáže byla 6-12 měsíců a tohle eon dodržel. Cena oproti ostatním firmám trochu vyšší, ale za kvalitu a virtuální baterii si rádi připlatíme. Výpočtově nám fve pokryje 100% naší spotřeby, tak jsem zvědavý za rok 🙂
    Za nás spokojenost.

    1. Dobrý den,

      Rozhodně nepatřím mezi závistivou konkurenci. Já jsem smlouvu podepisoval koncem října 2021, zaplatil zálohu v červnu 2022 a dodnes nemám na střeše nic. Příšerná zkušenost a E-on rozhodně nikomu nedoporučuji. Velmi mizerná komunikace. Po urputné urgenci, neustálého psaní a volání na info linku, tak jsem dostal po pěti týdnech odpoveď, že se omlouvají, že to urgentně řeší. V podstatě dnes nevím nic konkrétního, nic. Tragédie.

  13. Já se musím připojit k těm HODNĚ nespokojeným klientum, technik mel přijet do max 3týdnu, dorazil až po stížnosti na EONu po 4,5 měsícich, dotace udajně leží na SFŽP ale sami jsme si zjistili že to není pravda, teprve po požadavku na sdělení podacího čísla nám bylo potvrzeno že dotace podána zatím nebyla. Komunikace s nima je katastrofa, neberou telefony, neodpovidaji na emaily hrají mrtve brouky.
    Jedine co běželo podle smlouvy je rychlost s jakou vystavili zalohovou fakturu. Myslel jsem že u teto firmy
    se nebudu muset o nic starat, opak je pravdou pokud bychom je neustale netlacili tak bychom dodnes čekali na technika. Za mě katastrofa a už nikdy více.

  14. Já podepsáno v lednu tohoto roku a již o září v provozu, na delší dobu montáže jsem byl upozorněn. Za mě pohoda, peníze chtěli až po 4 měsících.

  15. Dodácí lhůta cca. 7-8 měsíců, ale na to jsem byl upozorněn. Jsem překvapen tak velkým množstvím negativních komentářů. U nás v ulici máme na mé doporučení se sousedy FVE od E.ONu a musím zaťukat, že všechny byli udělány precizně a v pořádku fungují. Buď jsme měli štěstí, anebo nevím, ale za mě opravdu všechno na profesionální úrovni. Od obchoďáka, po instalaci konče.

  16. Také nedoporučuji. Montáž v na podzim v roce 2020. Po montáži wattrouter nepracoval jak má. Oprava po 2 měsících od požadavku. Aktuálně je celý systém měsíc v poruše a na eonu není možné se dovolat technika na sjednání termínu prohlídky a opravy, přímé kontakty neexistují a operátorky pouze předávají žádost na technickou podporu. Opakované urgence a čekám již 14 dnů jestli se nějaký technik ozve. Bez úspěchu.

  17. Všechny negativní komentáře jsou na 100 prcent pravdivá, protože mám stejný problém .E-ON je firma kterou bych nikomu nedoporučil .Jeden rok utekl a stále nic .Jediné co jim fuguje na100 procent jsou lži.

  18. Fotovoltaiku jsem od E.ONu objednával v květnu 2021. Během léta téhož roku byla elektrárna dodána a v půli srpna zprovozněna. Po více než roce používání JEDNOZNAČNĚ DOPORUČUJI. Mám systém s 10 panely a výkonem 4,5 kWp, baterie 6,2 kWh. Systém za rok vyrobil přes 5 MWh elektřiny, kterou jsem spotřeboval z větší části doma a přibližně 1,5 MWh jsem využil přes Virtuální baterii.

    Celkově spokojenost jak s technickým řešením, tak s Virtuální baterií i profesionálním přístupem a jednáním zaměstnanců E.ONu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *