Jak zužitkovat zbylou bramborovou kaši?

Máme pro vás hned několik receptů, které napoví, jak upravit bramborovou kaši na druhý den nebo na večeři.

Smažená kaše

Stejně jako můžete kaši ohřívat na pánvi s jejím postupným „ředěním“, můžete zkusit i pravý opak, který chutná báječně. Kaši zkrátka osmažte na pánvi a nechte ji místy pěkně zezlátnout, utvoří se v ní příjemné křupavé kousky.

Výborně chutná takto osmažená na sádle, ale můžete zkusit i úplně na sucho na kvalitní pánvi s nepřilnavým povrchem.

Zapečte kaši se zelím

Nejprve si na trošce másla nebo sádla osmažte nadrobno nasekanou cibuli – klidně ji nechte i zhnědnout, bramborům dodá skvělou chuť. K cibulce přidejte kysané zelí a pár minut poduste. Pak už jen smíchejte s kaší a přidejte vajíčko. Zapékáme v pekáčku na 180°C.

Kaše je takto výborná také, pokud k cibulce přidáme kousek uzeného nebo nakonec v pekáčku posypeme nastrouhaným sýrem. Jedná se o plnohodnotný oběd či večeři.

Krokety z bramborové kaše

Bramborovou kaši smíchejte se žloutky, troškou mouky a přidat můžete třeba i parmazán. Vytvarujete koule, které obalíte ve vajíčku a strouhance.

Krokety můžete osmažit do zlatova, výborné jsou ale také z horkovzdušné fritézy nebo z trouby, což je trošku zdravější varianta.

Placky z bramborové kaše

Do kaše přidejte hrubou mouku a vajíčko – samozřejmě úměrně množství. Po dochucení solí či kořením máte chutný základ na bramborové placky, které můžete smažit na oleji, na sucho na pánvi s nepřilnavým povrchem nebo zapéct v troubě.

  • Samotné placky poslouží jako chutná příloha, můžete je ale doplnit také
  • osmaženou cibulkou či slaninou – ať už přímo do nich nebo jen na polití
  • ovocným rozvarem
  • parmazánem či jakýmkoliv jiným sýrem na zapékání
  • restovanými nasekanými houbami na cibulce

Zdroj: https://www.aazdravi.cz/jak-ohrat-bramborovou-kasi-tak-aby-chutnala-jako-zcela-cerstva-sefkuchar-prozradil-figl-ktery-pouziva-ve-sve-restauraci/ a https://www.az-recepty.cz/bramborova-kase-trochu-jinak-d179/ 

5/5 - (2)

Zkušenosti “Jak zužitkovat zbylou bramborovou kaši?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *