Jak ohřát bramborovou kaši? Návod šéfkuchaře, aby chutnala jako čerstvá

Zdroj: Pixabay

Bramborová kaše je velice oblíbenou přílohou, která je i poměrně zdravá. Jen málokterá hospodyňka ale umí uvařit ideální množství pro své strávníky. A kaše tak často zůstává i na druhý den, kdy už tak oblíbená není.

My vám ale poradíme, jak ohřát bramborovou kaši tak, aby chutnala jako čerstvá nebo jak bramborovou kaši upravit na druhý den.

Proč kaše po zchladnutí ztuhne?

Do bramborové kaše nejčastěji přidáváme máslo a mléko. A právě máslo a mléko se po ztuhnutí postará o to, že předtím hedvábná nadýchaná kaše ztuhla a působí jako jednotná hrouda. Běžným přihříváním je problém dostat zejména máslo do původního stavu, jeden fígl přeci existuje …

Návod šéfkuchaře: Jak ohřát kaši, aby chutnala jako čerstvá?

O svůj trik se nedávno podělil šéfkuchař Stephen Parker z newyorského podniku Lot15 a my jej samozřejmě museli vyzkoušet. Jedním slovem – funguje.

Stephen doporučuje kaši jednoduše ohřívat přikrytou v misce v troubě, kterou předehřeje na 180°C. Máslo se při této teplotě krásně rozpustí a z kaše nebude jen tvrdá hrouda.

Druhou možností dle Stephena, která zní asi i trošku lépe, je ohřívání kaše na pánvi. Bramborovou kaši ohřívejte pomalu při nízké teplotě, za neustálého míchání do ní postupně přidávejte smetanu a nechte v ní rozpustit také kousek másla. Kaše bude jemná a téměř k nerozeznání od té čerstvé.

A když pomineme rady slavných šéfkuchařů, tak osvědčeným způsobem je i ohřívání kaše ve vodní lázni – stejně jako u předchozího tipu s pánví, do ní postupně přiléváte mléko či smetanu a můžete ji zjemnit máslem. Kaše ve vodní lázni neoschne a bude příjemně vláčná.

Ani u jednoho způsobu ale asi bohužel nedocílíme toho, aby kaše chutnala naprosto stejně jako minulý den. Kaše totiž ztrácí na chuti již po prvním zchladnutí. Pořád ale bude chutnat mnohem lépe, než když ji jen strčíme do mikrovlnné trouby.

Zdroj: https://www.aazdravi.cz/jak-ohrat-bramborovou-kasi-tak-aby-chutnala-jako-zcela-cerstva-sefkuchar-prozradil-figl-ktery-pouziva-ve-sve-restauraci/

5/5 - (1)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.