Určitě vám nemusíme připomínat, že nejlépe jim bude v lednici. Vejce mají rády teplotu v rozmezí 5 – 8° C a naopak vůbec nemusí teplotní změny. Skořápka vajec by se mohla orosit, což vede k nepříjemným plísním.
Proto nemějte vejce ve dveřích lednice, což je místo, kde dochází k největším teplotním změnám při otevření a zavření lednice.
Tip: Jak poznat pukavce?
Vajíčka by neměla být vystavena (ani při převozu) teplotě vyšší než 18° C a nebo přímým slunečním paprskům.
Před uskladněním vajíčka nikdy neomývejte, narušili byste jejich ochranný obal.
Tip: Jak dlouho se vaří vejce (měkko, tvrdo, hniličko)?
A skladujte je špičkou – tedy užším vrškem dolů. Právě přes něj vajíčko “dýchá”, když tedy vrchní póry správným uložením ucpete, vajíčko vydrží déle čerstvé.
Tip: Jaká je ideální teplota v lednici?
Zdroj: https://aktin.cz/jak-spravne-vybrat-a-skladovat-vejce
Martina se tvorbě a úpravě textů věnuje již od školy. Vystudovala ekonomické lyceum, přesto dává přednost přírodě, zahrádce a zdravému životnímu stylu. Již přes deset let funguje jako freelancer v oblasti IT a online projektů, v posledních letech však převažuje právě copywriting, který se jí stal vedle rodiny a turistiky velkým koníčkem.