Máme pro vás hned několik receptů, které napoví, jak upravit bramborovou kaši na druhý den nebo na večeři.
Smažená kaše
Stejně jako můžete kaši ohřívat na pánvi s jejím postupným „ředěním“, můžete zkusit i pravý opak, který chutná báječně. Kaši zkrátka osmažte na pánvi a nechte ji místy pěkně zezlátnout, utvoří se v ní příjemné křupavé kousky.
Výborně chutná takto osmažená na sádle, ale můžete zkusit i úplně na sucho na kvalitní pánvi s nepřilnavým povrchem.
Zapečte kaši se zelím
Nejprve si na trošce másla nebo sádla osmažte nadrobno nasekanou cibuli – klidně ji nechte i zhnědnout, bramborům dodá skvělou chuť. K cibulce přidejte kysané zelí a pár minut poduste. Pak už jen smíchejte s kaší a přidejte vajíčko. Zapékáme v pekáčku na 180°C.
Kaše je takto výborná také, pokud k cibulce přidáme kousek uzeného nebo nakonec v pekáčku posypeme nastrouhaným sýrem. Jedná se o plnohodnotný oběd či večeři.
Krokety z bramborové kaše
Bramborovou kaši smíchejte se žloutky, troškou mouky a přidat můžete třeba i parmazán. Vytvarujete koule, které obalíte ve vajíčku a strouhance.
Krokety můžete osmažit do zlatova, výborné jsou ale také z horkovzdušné fritézy nebo z trouby, což je trošku zdravější varianta.
Placky z bramborové kaše
Do kaše přidejte hrubou mouku a vajíčko – samozřejmě úměrně množství. Po dochucení solí či kořením máte chutný základ na bramborové placky, které můžete smažit na oleji, na sucho na pánvi s nepřilnavým povrchem nebo zapéct v troubě.
- Samotné placky poslouží jako chutná příloha, můžete je ale doplnit také
- osmaženou cibulkou či slaninou – ať už přímo do nich nebo jen na polití
- ovocným rozvarem
- parmazánem či jakýmkoliv jiným sýrem na zapékání
- restovanými nasekanými houbami na cibulce
Zdroj: https://www.aazdravi.cz/jak-ohrat-bramborovou-kasi-tak-aby-chutnala-jako-zcela-cerstva-sefkuchar-prozradil-figl-ktery-pouziva-ve-sve-restauraci/ a https://www.az-recepty.cz/bramborova-kase-trochu-jinak-d179/
Martina se tvorbě a úpravě textů věnuje již od školy. Vystudovala ekonomické lyceum, přesto dává přednost přírodě, zahrádce a zdravému životnímu stylu. Již přes deset let funguje jako freelancer v oblasti IT a online projektů, v posledních letech však převažuje právě copywriting, který se jí stal vedle rodiny a turistiky velkým koníčkem.
já si k tomu dám vžydcy nějaké dobré maso, třeba kuřecí